YOGA PORTUGAL

 Vitale Yogavakantie @ YOGAfIRMA in Portugal

Kies in juni en september je eigen aankomstdag

 

Kom lekker genieten en jezelf weer opladen. Een fijne retraite met gevarieerde yogalessen, lekkere & gezonde maaltijden en tijd om te onthaasten. Ook kan je een leuke workshop volgen, Mindful wandelen, gebruik maken van individuele coaching of genieten van een massage.   Je verblijft in een mooie villa met zwembad en lekkere ruime tuin en een prachtig uitzicht.  Een paar dagen helemaal voor jezelf om uit te rusten en te genieten. De retraite kan je alleen doen maar samen met een vriendin is het ook een bijzondere ervaring.

Je kunt dagelijks twee yogalessen te volgen, oa  Hatha Yoga, Yoga Nidra, YinYoga en (restoratieve) hangmatyoga.   Het is geschikt voor beginners en wat meer ervaren yogi’s.

 

YOGA 

Tijdens deze vakantie wordt in de ochtend en avond yogales aangeboden. Yogadocent Irma ter Stege begeleidt je graag in je reis vol inspanning, bewustwording en ontspanning. Yoga kan door iedereen beoefend worden, ongeacht ervaring, leeftijd of fysieke conditie. Beginners en 50 plussers zijn van harte welkom. Centraal staat het genieten van bewegen en het ervaren van je eigen grenzen. Yoga is goed voor je lichaam en geest en neemt stress en spanning weg, maar is vooral ook leuk. In de dagelijkse Yoga (Hatha en een beetje Yin)  staan beheersing van het lichaam en ademhaling centraal. Je gaat je vitaler, energieker en vrolijker voelen en zult merken dat yoga je sterker maakt in zowel lichamelijke als geestelijke zin. Kortom, Yoga is inspirerend, balancerend, ontspannend,  energiegevend, rustgevend en bevorderd de gezondheid in alle opzichten.

PROGRAMMA, zoals een dag eruit kan zien

♥ Yogales
♥ ontbijt
♥ workshop *
♥ lunch
♥ diner
♥ Yogales
* bijvoorbeeld creatief of zingeving, maar wandelen, hardlopen en
uitstapjes zijn ook mogelijk.

DATA 2019 

  • In juni en september is het mogelijk om je eigen aankomstdag te kiezen voor een verblijf van 4 dagen of langer.
  • Leuk om te combineren met een paar dagen Lissabon of Porto
  • Overige data in overleg

PortugeseCasaKOSTEN

€ 295,00 (gedeelde 3 persoonskamer met badkamer ensuite)
€ 345,00 (gedeelde 2 persoonskamer met gedeelde of badkamer ensuite)
€ 395,00 (1 persoonskamer met gedeelde badkamer)

inclusief  yogalessen,  overnachtingen,  3 vegetarische maaltijden per dag; diner op dag van aankomst en ontbijt op dag van vertrek,  water/ koffie en thee, beddengoed en handdoeken en een leuke workshop.
Het bedrag is exclusief vliegticket en transfers.  Een retourticket naar Lissabon kun je al boeken vanaf 100 euro. Wij raden je aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Optioneel zijn  excursies en/of  externe activiteiten, je persoonlijke uitgaven, eventuele autohuur of transferkosten.

Vanaf het vliegveld zijn er verschillende vervoersmogelijkheden.  Er is een goede busverbinding vanaf Lissabon naar Caldas da Rainha, vanwaar wij je op kunnen halen. Wij denken graag mee en kunnen ook (na toestemming) deelnemers met elkaar in contact brengen om samen te reizen.

AANMELDEN

Kom rustig alleen, met z’n tweeen of met een groepje, Bem Vindo (wees welkom). Stuur een berichtje met je contactgegevens en eventuele vragen naar  Irma@YOGAfIRMA.nl

Voor meer informatie over wat er in de omgeving te doen is, kun je kijken op: www.costadeprata.info

REACTIES VAN DEELNEMERS

Waarom wilde ik dit ook al weer? … Twijfel ik als het vliegtuig opstijgt. Ik ga naar Portugal om deel te nemen aan een vitale yogavakantie. En dat terwijl ik niet aan yoga doe en ook niet bepaald vitaal ben
Ik wilde al langer op een soortgelijke vakantie maar waar kies je voor uit het overweldigende aanbod? Ik zocht wat kleinschaligs op een redelijke afstand, voor een redelijke prijs, geen ‘zweverigheid’ en ruimte voor iets zondigs als een wijntje of snack. Na een mindere periode waarin ik o.a. mijn baan ben verloren ben ik wel toe aan wat introspectie en beweging in een zonnige omgeving. Kortom, ik ga naar YogafIrma bij de Zilverkust.

Actief maar toch ontspannen
Irma, eigenaresse van de villa en onze yogadocente, vertelt dat ze de yogaweken bewust beperkt houdt want zo blijft het voor zowel deelnemers als haarzelf een leuke ervaring. Ook vertelt ze dat zij als yogadocente is begonnen omdat ze na ruim 20 jaar werken in de HR iets anders wilde. Herkenbaar, want ik ben momenteel ook aan het nadenken om iets heel anders te gaan doen.
Brenda is, naast gastvrouw en kok, onze vrolijke vitaliteitscoach. Deze week hebben we allemaal een uitgebreid en erg prettig gesprek met haar. Er wordt besproken hoe je scoort en verbeteringen kunt doorvoeren op allerlei onderdelen zoals (gezond) eten, slaap, sport, werk en relaties die samen je totale vitaliteit uitmaken.

Iedere ochtend doen we hatha yoga. In onze eerste les leren we stapsgewijs een aantal veelvoorkomende houdingen en doen zelfs al een poging om op ons hoofd te staan. Zelfs voor mij als beginner is het prima te volgen. De avondlessen bestaan elke keer uit een andere (rustige) vorm van yoga. Het is heel fijn om op een actieve manier toch zo ontspannen bezig te zijn.

Wijn, workshops en goede voornemens
De rest van onze tijd vullen we met uitstapjes, lekker eten, zalige Portugese wijntjes en luieren bij het zwembad. Ook hebben we een aantal workshops waarbij we niet alleen onszelf en elkaar beter leren kennen maar ook vol concentratie creatief bezig zijn. Een leuke manier om de ochtend tot de lunch in te vullen, helemaal wanneer je dit in het zonnetje op de veranda doet.

De week vliegt voorbij en onze laatste yogales hebben we ‘s middags op het strand. Het is een heerlijke afsluiter zo met de zon op je lijf en je tenen in het zand. Hierna eindigen we de vakantie met een gezellig diner in een restaurantje in Nazaré.

In bed overdenk ik de afgelopen week. Ik kan nog steeds niet zelfstandig alle stappen van de zonnegroet uitvoeren en heb ook nog geen flauw idee wat mijn nieuwe baan gaat worden. Maar wat maakt het uit! Ik voel me wel heerlijk ontspannen en heb ontdekt welke yogavorm het beste bij mij past. Daarnaast heb ik genoten van de prachtige villa en omgeving, ben aan het denken gezet en voel ik me écht vitaler. Vol gezonde voornemens stap ik dan ook de volgende dag weer op het vliegtuig naar huis.

Linda

 

Wat een geweldige ervaring, bewustwording van jezelf, momenten voor en met jezelf waardoor ik een verbeterd beeld heb gekregen van mezelf. De rust en soepelheid verkregen door en van de yoga, het actieve en loslaten tijdens het hardlopen. Dank jullie wel Irma en Brenda voor deze ervaring, het heerlijke eten, de workshops, de gezelligheid en de energie die ik van jullie heb mogen ontvangen. Dank jullie wel voor mooie herinneringen in mijn herinneringenboek!Op naar september 2018, ik kan niet wachten om samen met jullie en een Ginja te proosten op een nieuwe Vitaliteitsweek. Een ieder gun ik een week zoals dit, gun jezelf dit cadeau, het is het dubbel en dwars waard!  Sandy

“Wat heb ik genoten van deze fantastische reis. Van alle lieve mensen om me heen, van alle mooie momenten die we hebben gedeeld, van de heerlijke yoga lessen, van de zon, de rust, het heerlijke eten en de prachtige omgeving van Portugal en niet te vergeten, de gastvrijheid van Irma en het prachtige huis waar we op deze manier tot rust konden komen”. Jeanette 

“Ik geloof dat je precies die mensen ontmoet die je op dat moment nodig hebt; sommigen om je een les (of geduld  te leren, maar altijd mensen die je verder helpen in je proces. Dank voor ons samenzijn in Portugal; ik kijk er met dankbaarheid en vooral een (glim)lach op terug”. Sue