YOGA PORTUGAL

 Prive yogaretreat: zorg voor jezelf!

Kies in juni en september je eigen aankomstdag

 

 

Een prive retreat is een kado aan jezelf, stel je voor dat je alle tijd voor jezelf hebt, je hoeft helemaal niets. Wat wil je gaan doen? Hele dagen boeken lezen, lekker wandelen, naar het strand, leren surfen of juist helemaal niets doen? Het kan allemaal  want jij bepaalt wat er gebeurt. Je trekt je voor een paar dagen terug uit je dagelijkse verplichtingen en kunt jezelf alle aandacht geven.

Tijdens je verblijf heb je elke dag een yogales van 5 kwartier, op een tijdstip door jou te bepalen. Heb je graag ’s avonds een extra yoga les, bijvoorbeeld ontspanning of meditatie, dan kan dat natuurlijk ook. Daarnaast kun je kiezen voor een leuke workshop, een fijne massage of persoonlijke Vitaliteitscoaching. Heb je nog andere wensen die maken dat je verblijf aan jouw ideeen voldoet, dan kijk ik samen met jou wat mogelijk is.

 

Je verblijft in onze villa in een ruim en volledig ingericht appartement met keuken, woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer. Je kunt gebruik maken van het zwembad en genieten van de zonnige tuin. De dagelijkse yogales wordt gehouden in de yogastudio, gelegen direct naast de villa en is voorzien van yogamatten, bolsters en diverse props.

 

Kortom, wees je eigen Guru en creeer je eigen retreat.

 

De prijs voor een verblijf van 4 dagen bedraagt €400

De prijs is voor een verblijf van 4 dagen inclusief een dagelijkse (prive) yogales en je mag gratis een extra gast meenemen. Neem een partner, vriend of vriendin mee en geniet samen van een ontspannen verblijf. Wil je meer gasten meenemen dan is dat ook mogelijk. Neem  dan even contact op voor meer informatie of overleg.

 

Vijf redenen om op een Privé retreat te gaan

 1. Alle tijd en aandacht is voor jou! Kies voor jezelf! In een coaching sessie kijken we naar jouw persoonlijke situatie en je wensen.
 2. Je kunt je eigen tempo bepalen. Wil je vroeg op om lekker te gaan wandelen of wil je liever uitslapen? Jij geeft aan wanneer je het liefste yogales hebt, bijvoorbeeld om 8.00 uur s’ochtends of toch liever later….  In overleg kijken we wat bij jou past en dat kan ook elke dag verschillend zijn.
 3. In alle rust doe je waar je zin in hebt; elke dag er op uit, lekker relaxen of een leuke workshop.
 4. Wil je zelf koken? Dat kan, je beschikt over een volledig ingerichte keuken. Heb je geen zin om te koken, dan weten wij  leuke restaurantjes of we kunnen  maaltijden verzorgen.
 5. Heb je nog niet veel ervaring met yoga dan is priveles een fijne manier om kennis te maken met alle mogelijkheden.

 

Hoe ziet een programma eruit?

Omdat je je eigen programma samen stelt is de keuze aan jou, maar de volgende aandachtspunten zijn van belang:

 • aankomst is mogelijk vanaf 16.00 uur mogelijk en  vertrek is voor 11.30 uur.
 • jouw wensen stemmen we vooraf in overleg af, of op de dag van aankomst. Overeengekomen tijdstippen kunnen worden aangepast, maar helaas niet worden ingehaald.
 • je verblijft bestaat uit 3 overnachtingen, inclusief 3 yogalessen.
 • een persoonlijke  Vitale coachingsessie.
 • één extra gast verblijft gratis bij jouw en kan zonder  kosten deelnemen aan de yogales. Meerdere gasten en of een langer verblijf is in overleg tegen meerkosten mogelijk.
 • optioneel zijn extra yogalessen (o.a. yoga nidra, hangmatyoga) massages, excursies of workshops (creatief, welzijn of persoonlijke ontwikkeling).

 

Je verblijft in een ruim prive appartement …….

De ruim opgezette benedenCasa van ruim 80 vierkante meter bestaat uit een woonkamer, open keuken, een slaapkamers en een  ensuite badkamer.

Bij aankomst is jouw bed opgemaakt en liggen je handdoeken klaar. In de keuken liggen thee- en handdoeken. De keuken is zeer volledig uitgerust met apparatuur, potten, pannen en ander keukengerei. Servies is in voldoende mate aanwezig, evenals een afwasmachine. In het garagegebouw staan een wasmachine en droogrek.

Op het grote terras kun je lekker relaxen in  een loungeset en zit  je heerlijk uit de wind en geniet je bijvoorbeeld van een lekker drankje. Op het overdekte terras voor de woonkamer staat een ruime eettafel  om, ook als het een keertje wat minder weer is, beschut buiten te kunnen eten.

Om te  relaxen staan in de woonkamer twee banken en een stoel. Je kunt de openhaard branden en ontspannen in de vlammen turen maarer is ook  een tv en je kunt ook een leuke  DVD’s kijken’s of een boek uit onze boekenkast lezen. Voor het checken van mail en websurfen is er wifi toegang.

AANMELDEN

Kom rustig alleen, met z’n tweeen of met een groepje, Bem Vindo (wees welkom). Stuur een berichtje met je contactgegevens en eventuele vragen naar  Irma@YOGAfIRMA.nl

Voor meer informatie over wat er in de omgeving te doen is, kun je kijken op: www.costadeprata.info

REACTIES VAN DEELNEMERS

Waarom wilde ik dit ook al weer? … Twijfel ik als het vliegtuig opstijgt. Ik ga naar Portugal om deel te nemen aan een vitale yogavakantie. En dat terwijl ik niet aan yoga doe en ook niet bepaald vitaal ben
Ik wilde al langer op een soortgelijke vakantie maar waar kies je voor uit het overweldigende aanbod? Ik zocht wat kleinschaligs op een redelijke afstand, voor een redelijke prijs, geen ‘zweverigheid’ en ruimte voor iets zondigs als een wijntje of snack. Na een mindere periode waarin ik o.a. mijn baan ben verloren ben ik wel toe aan wat introspectie en beweging in een zonnige omgeving. Kortom, ik ga naar YogafIrma bij de Zilverkust.

Actief maar toch ontspannen
Irma, eigenaresse van de villa en onze yogadocente, vertelt dat ze de yogaweken bewust beperkt houdt want zo blijft het voor zowel deelnemers als haarzelf een leuke ervaring. Ook vertelt ze dat zij als yogadocente is begonnen omdat ze na ruim 20 jaar werken in de HR iets anders wilde. Herkenbaar, want ik ben momenteel ook aan het nadenken om iets heel anders te gaan doen.
Brenda is, naast gastvrouw en kok, onze vrolijke vitaliteitscoach. Deze week hebben we allemaal een uitgebreid en erg prettig gesprek met haar. Er wordt besproken hoe je scoort en verbeteringen kunt doorvoeren op allerlei onderdelen zoals (gezond) eten, slaap, sport, werk en relaties die samen je totale vitaliteit uitmaken.

Iedere ochtend doen we hatha yoga. In onze eerste les leren we stapsgewijs een aantal veelvoorkomende houdingen en doen zelfs al een poging om op ons hoofd te staan. Zelfs voor mij als beginner is het prima te volgen. De avondlessen bestaan elke keer uit een andere (rustige) vorm van yoga. Het is heel fijn om op een actieve manier toch zo ontspannen bezig te zijn.

Wijn, workshops en goede voornemens
De rest van onze tijd vullen we met uitstapjes, lekker eten, zalige Portugese wijntjes en luieren bij het zwembad. Ook hebben we een aantal workshops waarbij we niet alleen onszelf en elkaar beter leren kennen maar ook vol concentratie creatief bezig zijn. Een leuke manier om de ochtend tot de lunch in te vullen, helemaal wanneer je dit in het zonnetje op de veranda doet.

De week vliegt voorbij en onze laatste yogales hebben we ‘s middags op het strand. Het is een heerlijke afsluiter zo met de zon op je lijf en je tenen in het zand. Hierna eindigen we de vakantie met een gezellig diner in een restaurantje in Nazaré.

In bed overdenk ik de afgelopen week. Ik kan nog steeds niet zelfstandig alle stappen van de zonnegroet uitvoeren en heb ook nog geen flauw idee wat mijn nieuwe baan gaat worden. Maar wat maakt het uit! Ik voel me wel heerlijk ontspannen en heb ontdekt welke yogavorm het beste bij mij past. Daarnaast heb ik genoten van de prachtige villa en omgeving, ben aan het denken gezet en voel ik me écht vitaler. Vol gezonde voornemens stap ik dan ook de volgende dag weer op het vliegtuig naar huis.

Linda

 

Wat een geweldige ervaring, bewustwording van jezelf, momenten voor en met jezelf waardoor ik een verbeterd beeld heb gekregen van mezelf. De rust en soepelheid verkregen door en van de yoga, het actieve en loslaten tijdens het hardlopen. Dank jullie wel Irma en Brenda voor deze ervaring, het heerlijke eten, de workshops, de gezelligheid en de energie die ik van jullie heb mogen ontvangen. Dank jullie wel voor mooie herinneringen in mijn herinneringenboek!Op naar september 2018, ik kan niet wachten om samen met jullie en een Ginja te proosten op een nieuwe Vitaliteitsweek. Een ieder gun ik een week zoals dit, gun jezelf dit cadeau, het is het dubbel en dwars waard!  Sandy

“Wat heb ik genoten van deze fantastische reis. Van alle lieve mensen om me heen, van alle mooie momenten die we hebben gedeeld, van de heerlijke yoga lessen, van de zon, de rust, het heerlijke eten en de prachtige omgeving van Portugal en niet te vergeten, de gastvrijheid van Irma en het prachtige huis waar we op deze manier tot rust konden komen”. Jeanette 

“Ik geloof dat je precies die mensen ontmoet die je op dat moment nodig hebt; sommigen om je een les (of geduld  te leren, maar altijd mensen die je verder helpen in je proces. Dank voor ons samenzijn in Portugal; ik kijk er met dankbaarheid en vooral een (glim)lach op terug”. Sue